Tuinontwerp met Balinese invloeden

Paul & Nina - Leidschendam NL

Het hoogteverschil tussen de woning, de tuin en het omliggende landschap waren een uitdaging in de realisatie van dit tuinontwerp. Tussen de woning en de tuin is het hoogteverschil anderhalve meter. Bali en het eilandgevoel waren het uitgangspunt voor de sfeer.

tuin_ontwerp_bali_tropisch_urban_jungle_niveauverschil_lounge_set_schaduwdoek_palm_bomen_verlichting

Mix in materialen

Het ontwerp van de buitenruimte moest aansluiten bij de wit gestucte muren en strakke lijnen van de woning. Er zijn veel natuurlijke materialen terug te vinden in het ontwerp, zoals houten vlonders, stapstenen, grote keien en zand. Ook door de beplanting werd gehoor gegeven aan het eilandgevoel, met als eyecatchers de palmen. Het zwembad met loungeplek en de buitenkeuken onder de overkapping dragen verder bij aan dit gevoel.

tuin_ontwerp_bali_tropisch_urban_jungle_zwembad_niveauverschil_lounge_set_schaduwdoek_palm_bomen_ver

Uitkijk over het water

De zijkanten en het dak van de overkapping kunnen open voor meer licht en zon of het creëren van schaduw. Aan het water is een terras met zonnedoek te vinden. Hier is ruimte om te loungen met direct uitzicht op het water en de aanlegplek voor de boot. In de voortuin is de ruimte opgehoogd en vlak gemaakt. De woning en de parkeerplaats zijn afgeschermd door middel van hagen en andere beplanting.

tuin_ontwerp_bali_tropisch_urban_jungle_glazen_deuren_houten_dining_tafel_palm_bomen_verlichting_sfe

Specificaties

  • Project Type:Particulier-Zakelijk
  • Oppervlak: 745 m2
  • Jaar: 2021
  • Samenwerking: In samenwerking met Hewerk: DJS,  Tuinaanleg: Van der Veen groenprojecten zwembad en techniek: Waterstijl
  • Tags: Bali-tuin-Leidschendam-Vlonderpartijen-Tropisch-Overkapping
tuin_ontwerp_bali_tropisch_urban_jungle_zwembad_overkapping_buitenkeuken_dining_tafel_bomen_verlicht

Eilandgevoel door mix van natuurlijke materialen en elementen.

Scroll naar boven