Weerspiegeling architectuur in royale buitenruimte.

Joerie & Jeanette Heinkenszand NL

Modern_tuin_ontwerp_idee_eigentijds_strak_Zwembad_pool_pergola_karamische_tegels_overkapping_Planten

Deze woning in Heinkenszand is ontworpen door de eigenaar zelf, een architect. Wij kregen de opdracht om een ontwerp te creëren voor de buitenruimte. Het schaduwdoek was een bestaand element en zorgde voor een vertrekpunt in ons ontwerp. Het zwembad en bijgebouw waren andere wensen die de eigenaren graag wilden realiseren.

Modern_tuin_ontwerp_idee_eigentijds_strak_Zwembad_pool_pergola_karamische_tegels_lounge_set_zonne_ze

De ronde vormen van de stapstenen breken de strakke lijnen in het ontwerp.

modern_tuin_ontwerp_design_zwembad_pool_house_zonne_zeil_buiten_kamer_boom_pergola.jpg

Verbindende elementen in de tuin

Onder het zonnezeil is een zitgedeelte gecreëerd dat door middel van stapstenen verbonden is met het bijgebouw. De schuifwand van het bijgebouw is voorzien van glazen panelen, waardoor de gehele ruimte betrokken kan worden bij de omgeving.

Modern_tuin_idee_ontwerp_idee_design_lounge_set_zonne_zeil_keramische_tegels_planten_pot.jpg

Het overdekte eetgedeelte met open haard en opslag vormt weer een eigen ruimte met daarnaast een watertafel met spiegelplaat. De ronde vormen van de stapstenen breken de strakke lijnen in het ontwerp.

Modern_tuin_ontwerp_design_idee_buiten_kamer_zonne_zeil_meerstammige_boom_gras_gazon_hout_kachel_fon

Maatwerk tot in de details

Het zwembad is lang en smal en biedt rondom ruimte om te zonnen. Tevens is er een buitendouche geplaatst. De techniek van het zwembad is uit het zicht geplaatst in de zijtuin. De bestrating is een mix van keramische tegels en klinkerbestrating, wat een speels effect geeft. De pergola zorgt voor schaduw bij het zwembad. De woning is voorzien van donkere kozijnen, en die kleur komt weer terug in enkele elementen in de tuin.

Modern_tuin_ontwerp_idee_eigentijds_strak_Zwembad_pool_pergola_karamische_tegels_lounge_set_zonne_ze

Specificaties

  • Project Type: Particulier
  • Oppervlak: 800 m2
  • Jaar: 2020
  • Tags:Architectuur-Zwembad-Verbinding-Buitenruimte-Stapstenen

Scroll naar boven