Harmonie tussen architectuur en buitenruimte.

Johan & Marlies, Blaricum NL.

kunst_tuinarchitectuur_tuinkunts_sokkel_meerstam_varens_grassen_staptegels_water_vijver_tuinmuur.jpg

Natuurlijke harmonie

In opdracht van een projectontwikkelaar is een ontwerp gemaakt voor een villa met een buitenruimte grenzend aan het water. VDKVDW heeft binnen het ontwerp een scala aan mogelijkheden geboden, zodat men een idee krijgt van de uitgebreide oplossingen voor de buitenruimte. De basis van het ontwerp is de natuurlijke harmonie tussen de architectuur van de villa en de tuin. Het oppervlak is verdeeld in terrassen met hoogteverschil. De uitdaging was om de ruimte volledig te benutten met toepassing van diverse functionaliteiten.

cortenstaal_waterval_atelier vierkant_potten_bloemen_tuinmuur_venster_steenstrips_idee_ontwerp.jpg

Esthetisch en functioneel

De hoogteverschillen in de tuin zorgen voor verschillende plekken en functies. Binnen het ontwerp is veel groen toegepast. Daarnaast is een royale vijver toegevoegd met bijzondere overloop. Diverse kunstelementen in de tuin zorgen voor een dynamisch contrast waarbij een designgevoel de boventoon vormt. De buitenruimte is daardoor zowel esthetisch als functioneel ingericht. Door het selecteren en plaatsen van de juiste verlichting, kan men ook ‘s avonds genieten van de prachtige elementen in de tuin.

Waterkant_tuinontwerp_idee_strak_modern_wilde_beplanting_bomen_potten_hoogteverschil_waterkant.jpg

Uitzicht over het water

In deze tuin is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Het zicht op het water is behouden en toch is er voldoende privacy. Genieten van de zon en de schaduw is mogelijk door de overkapping met lamellen. Deze kunnen naar wens heel eenvoudig worden aangepast. Zo kan men gedurende het hele jaar comfortabel de tuin betreden. Het groen komt terug in gevels, beplanting en plantenbakken. Alles tezamen is er perfecte harmonie gecreëerd. VDKVDW zag de hoogteverschillen in de tuin als uitdaging om bijzondere plekjes te creëren waarin de vele mogelijkheden van design terug zouden komen.

lounge_terras_tegels_water_vijver_atelier_vierkant_vis a vis_tribu_cortenstaal_teak_schellevis.jpg

“Het oppervlak van de buitenruimte is verdeeld in terrassen met hoogteverschil.”

kunst_3D_ontwerp_tuinarchitectuur_tegels_schellevis_beplanting_ontwerper_rotterdam.jpg

Specificaties

  • Project Type: Particulier
  • Oppervlak: 230 m2
  • Jaar: 2019
  • Tags: Buitenruimte-Stella Nova-Spijkenisse-Tuinontwerpen-Nieuwbouwproject

Scroll naar boven