Ontwerp voor project De Kreek.

Peter & Kim, Den Hoorn NL.

3D_spiegelvijver_wandbekleding_hout_overkapping_buitenkeuken_beplanting_ontwerper_tuin_architect_sta

Opvallende elementen

In samenwerking met projectontwikkelaar ABB heeft VDKVDW een design ontworpen voor de buitenruimte van woningen. Deze woningen staan in de nieuwe woonwijk De Kreek in Den Hoorn. Met het design wil VDKVDW laten zien wat de mogelijkheden zijn van de buitenruimte van de woningen. We hebben in dit project te maken met andere eisen. Zo moet er rekening gehouden worden met de eisen van de gemeente. Dat het een groene ruimte mocht worden, was al snel duidelijk. Wij hebben een passend ontwerp gecreëerd met opvallende elementen.

3D_voortuin_water_design_modern_strak_brug_sfeer_inspiratie_beste_top_10_bakken_nieuwbouw_tuinarchit

Cittaslow ontwerp

De buitenruimte bij deze vrijstaande woning in de nieuwbouwwijk heeft een riant oppervlak. De lijnen van de kavel lopen taps en bieden daardoor extra mogelijkheden voor een dynamisch ontwerp. Cittaslow, wat zich letterlijk vertaald in ‘langzame stad’, is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. Dit concept hebben we doorgetrokken naar de buitenruimte. Voor het ontwerp is het landschap en de cultuurhistorie gebruikt als uitgangspunt.

3D_tuinontwerp_grote_tegels_schellevis_ontwerper_tuinarchitect_overkapping_design_modern_strak_vlond

Kloppend design

In het ontwerp zie je de rechtlijnigheid van de verkaveling terug. Ook de beplanting heeft een overgang van moerasachtige beplanting naar een meer georganiseerde structuur. Het waterelement staat symbool voor het droogmaken van de polder. De geometrie in het lijnenspel heeft een duidelijke connectie met de architectuur. Het zorgt voor een breedtewerking zodat de buitenruimte nog ruimtelijker oogt. Dit idee komt ook terug in de spiegelwand bij de vijver. Door de overkapping met lamellen die kunnen draaien is de buitenruimte het hele jaar leefbaar. De buitenruimte is voorzien van veel groen en het ingenieuze design zorgt ervoor dat het regenwater op natuurlijke wijze wordt afgevoerd.

3D_gras_visualisatie_spiegel-vijver-meerstam_ontwerper_architectuur.jpg

“Om het design kracht bij te zetten is een vijver met spiegelwand ontworpen.”

3D_modern_strak_luxe_tuinset_overkapping_livium_atelier_vierkant_aardewerk_potten_ontwerper_tuin_arc

Specificaties

  • Project Type: Particulier
  • Oppervlak: 320 m2
  • Jaar: 2019
  • Tags: ABB-Den Hoorn-Nieuwbouw-Spiegelwand-Buitenruimte

Scroll naar boven